Golfen in Zeeland

In Domburg

In duinen bij Domburg ligt De Domburgsche Golfbaan. Deze werd in 1914 in gebruik genomen en is daarmee één van de oudste golfbanen van Nederland. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd de baan gebombardeerd en de bomkraters zijn in het ontwerp van de baan opgenomen en worden veelal gebruikt als grasbunkers. In 1955 werd de baan heropend en de ligging in de duinen maakt deze golfbaan tot een echte “links” course. De wind en rough maken dat het een zeer uitdagende baan is. Maar vergeet niet te genieten van het uitzicht op zee!

Ligging van de Domburgse Golfbaan

De ligging zorgt er ook voor dat het hele natuurlijke baan is. Golf en natuur zijn sowieso met elkaar verbonden en op de duinbaan van De Domburgshe Golfbaan verblijven veel verschillende vogels. Trekvogels, zelfs goudhaantjes, maar ook standvogels. Het zorgt ervoor dat u tijdens uw rondje op de baan ook geniet van het getsjilp en gekwetter. Behalve vogels, ziet u nog meer vliegen; vlinders en libellen. In het seizoen wordt u zelfs gevraagd hier extra op te letten en uw waarnemingen door te geven aan de speciale Vlinder- en Libellenwerkgroep Zeeland.

Sea You Zeeland 15 Sea You Zeeland 18 Sea You Zeeland 17

Golfen in Middelburg

Op het eiland Walcheren ligt nog een golfbaan. Aan de rand van Middelburg ligt Golfbaan De Zeeuwsche. Kenmerkend voor deze prachtige 9 holesbaan zijn de vele waterpartijen. Hierdoor is de baan ook voor ervaren golfers absoluut de moeite waard.